Яблуні (імунні сорти)

 

Резистентні (імунні) сорти.
Хвороби — один із головних чинників недобору врожаїв.
Однією з найнебезпечніших хвороб яблуні є парша (Venturia inaegualis).
Яблука уражені паршею, втрачають свій товарний вигляд, погіршуються їхня якість та лежкість під час зберігання.
У таких дереврізко знижується зимостійкість. Традиційний метод захисту яблуні від парші — 10–12 обприскувань фунгіцидами протягом вегетаційного періоду.
 Однак останнім часом особливу увагу почали приділяти сортам, що є імунними, або високостійкими, проти парші та низки інших хвороб. Вони здатні даватистабільні врожаї високої якості за мінімального застосування хімічних засобів захисту рослин.
 Вирощування сортів, стійких проти хвороб, у комплексі з інтегрованою системою захисту дає змогу знизити затрати на фунгіциди  і при цьому отримувати відносно чисту продукцію без шкоди для навколишнього середовища.
Розелла
Топаз Ред
Яблуня Розелла- диплоїдний сорт зимового терміну дозрівання. виведений в Інституті експерементальний 

ботаніки ASCR Плоди плоско-сферичної форми. великі 200-250 гр. світло-жовті по всій поверхні покриті
яскраво-червоним рум’янцем. М’якоть соковита. солодка з кислинкою. дуже ароматна смачна. Дерева скороплідні.
середньорослі, високоврожайні, стійкі до парші. Плоди збирають в кінці вересня і зберігають до березня.

ціна 60 грн. контейнер 2,0 л.

post_line
Оріон
Оріон
Сорт стійкий до парші та імунний до борошнистої роси, зимовий — при звичайному зберіганні зберігається до березня, дозріває одночасно з сортом Голден Делішес, в процесі зберігання плоди жовтіють, а при перезріванні з’являється слабкий рум’янець, плоди середні або великі, можна вирощувати і нестандартні ( величезні) плоди, м’якоть жовта, щільна, дуже соковита, смак відмінний, гармонійне поєднання кисло — солодкого смаку (Брікс вище 16!), придатний для біовиращіванія.
 продано
post_line
Сіріус
Сіріус
Сорт-стійкий до хвороб, пізньозимовий, при звичайному зберіганні зберігається — до квітня, плоди середньо — великого розміру, округлі, м’якоть жовта, щільна, дрібнозерниста, дуже соковита з багатим ароматом (Брікс 14,7), швидкоплідний, придатний для біовиращіванія.
 продано
post_line
Луна
Луна
Сорт стійкий до парші та  борошнистої роси, пізньозимовий,  зберігається до квітня,  дозріває  середина жовтня, плоди жовті з слабким рум’янцем, в процесі зберігання плоди жовтіють, м’якоть щільна, соковита, хрустка, співвідношення вмісту цукру і кислоти врівноважене (Брікс 13,5), не заражається підшкірної плямистістю, виключно високоврожайний, швидкоплідний, придатний для біовиращування.
ціна 60,0 грн. контейнер 2,0л.

 

post_line
Ревена
Ревена
Яблуня Ревена / Rewena / — новий резистентний сорт яблуні. Сорт Ревена виведений в Німеччині і вважається одним з кращих сортів яблук на всьому світовому ринку. Термін дозрівання — зимовий, дозрівання доводиться на середину вересня — початок жовтня. Плоди середніх та великих розмірів, маса в районі 160-200 г, окремі крупніше — до 230 г. Форма плодів округло-циліндрична, колір плодів жовтий, з рум’янцем яскраво червоного кольору на 70-90% поверхні плоду. М’якоть кремового кольору, дуже соковита і ароматна. За смаком дуже солодка, має легку приємну кислинку, соковита. Десертного призначення. Дегустаційна оцінка сорту висока. Сорт придатний для вирощування на всій території України.
продано
post_line
 
Резіста 
Резіста
Резіста пізньо-зимовий імунний сорт виведений у Німетчині. Полоди жовті злегка з рожевим румянцем вагою до 200 гр. Мякоть плотна зерниста з кисло-солодким смакоми, з горіховим ароматом. Сорт стійкий до хвороб, добре зберігається до весни.
  продано 
post_line
Евеліна
евеліна
Евеліна- імунний сорт німецької селекції, плоди яскраво-червоні, тонка шкірка, щільна і соковита м’якоть, кисло-солодкий смак. Термін дозрівання кінець вересня — початок жовтня, яблука масою 170-190 г, одномірні, кулясті. Шкірочка — гладка, тонка, жовто-зеленого забарвлення з розмитим червоним рум’янцем, який покриває практично всю поверхню яблука. Смакові якості — відмінні, солодкий смак з кислинкою, м’якоть жовтого кольору, щільна, хрустка, дуже соковита, з ніжним ароматом.
ціна 60,0 грн. контейнер 2,0л.
post_line
Ентерпрайз
ентерпрайз
Пізньозимовий сорт, імунний до парші, стійкий до хвороб, зимостійкий. Плоди округло-конічні, 180-220 г, зеленувато-жовті, з темно-червоним рум’янцем, солодко-кислого смаку, 4.6 бала. Лежкість хороша
 ціна 60,0 грн. контейнер 2,0л.
post_line

Райка

Rajka

Яблуня Райка — пізній сорт яблуні чеської селекції. Дозріває на початку жовтня. Плоди округло-конічної форми, яскравого темно-червоного кольору, зовні дуже привабливі, масою близько 200 г і більше, дуже добре зберігаються до весни. Дерева сильнорослі, дуже врожайні і скороплідні. Товарність яблук висока, універсального призначення. Сорт імунний стійкий до парші яблуні. Дуже хороший сорт комерційного спрямування.

 ціна 60,0 грн. контейнер 2,0л.

 

post_line

Моді

modi 

Зимовий сорт італійської селекції, плоди дозрівають на початку жовтня, вагою 130-200 гр. Мякоть хрустка, соковити, жовто-кремового кольору, смак солодкий з кислинкою. Сорт рано вступає в плодоношення , високоурожайний сорт. Імунний сорт з чудовими смаковими якостями.

 ціна 60,0 грн. контейнер 2,0л.

post_line

Флоріна

florina

Десертний пізній сорт. Час дозрівання: кінець вересня. Плоди до 150 гр. Зберігається до лютого, імунний сорт.

ціна 60,0 грн. контейнер 2л. (1 річний саджанець)

 

Пріма

Прима

Прима — сорт американської селекції. Імунний проти парші, високостійкий до борошнистої роси. Цвіте в ранні строки. Швидкоплідний сорт. На середньорослій підщепі вступає у плодоношення на третій рік після садіння й інтенсивно нарощує урожайність, яка вже з шостого року перевищує 40 кг. Плоди більші середнього розміру (150—180 г), порівняно одномірні, сплющено-округлі, з ребристою верхівкою, жовті, з кармінно-червоним смугасто-розмитим рум’янком на більшій частині поверхні. М’якуш кремовий, середньощільний, соковитий, ніжний кисло-солодкого смаку . Знімна й споживча стиглість настає у третій декаді серпня. У звичайному сховищі плоди зберігаються до одного місяця, в холодильнику — 2—3. Транспортабельність висока.Використовуються у свіжому вигляді, на виго

продано

post_line

Едера

Едера

Сорт української селекції (автори Копань В.П., Копань К.М.), виведений в 1984 році за результатами схрещування сортів Рубін і Прісцілла.Стиглість настає наприкінці вересня, період споживання — січень-травень (з холодильника).Едера — досить новий сорт. Едера — зимовий сорт, який відрізняється високою зимостійкістю, скороплідністю і щедрою врожайністю. Також він має імунітет до більшості хвороб і паразитів, яким не можуть протистояти інші сорти. Дерево швидкозростаюче, середньоросле та середньо згущене. Сорт безсумнівно перспективний для інтенсивного садівництва.

  ціна 60,0 грн. контейнер 2,0л.

  post_line

Пінова

pinova

Десертний солодкий сорт. Час дозрівання: кінець вересня — початок жовтня. Плоди 170 гр. Зберігається на холоді бл. 7-ми місяців, імунний сорт.

 продано